Kotitalousvähennyslaskuri

 
kotitalousvähennyslaskuri

Kotitalousvähennyslaskuri

Kotitalousvähennyslaskurimme avulla lasket helposti saamasi kotitalousvähennyksen määrän, sekä tilaamasi työn hinnan kotitalousvähennyksen jälkeen. Kotitalousvähennyslaskurin laskelma on viitteellinen ja ajankohtaiset kotitalousvähennyksen määrät ja ehdot on syytä aina tarkistaa suoraan Verohallinnon verkkosivuilta.

Kotitalousvähennys laskuri laskee kotitalousvähennyksen määrän riippuen siitä haetko vähennystä yksin, vai yhdessä puolisosi kanssa. Kotitalousvähennys lasketaan tilatun remontin, siivouksen yms arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Mikäli tilaamasi toimeksianto sisältää materiaaleja, näitä ei huomioida kotitalousvähennystä laskettaessa. Syötäthän laskuriin siis ainoastaan arvonlisäverollisen työn osuuden. Lopullinen toimeksiannon hinta on työn hinta kotitalousvähennyksen jälkeen + mahdolliset materiaalit.

Kotitalousvähennyslaskuri on luotu helpottamaan lopullisen työn hinnan hahmottamista ja avuksi päätöksen tekemisessä. Muista aina tarkistaa ajantasaiset tiedot kotitalousvähennyksen määrästä ja ehdoista suoraan Verohallinnon verkkosivuilta tai Verohallinnon edustajalta.

Kotitalousvähennykseen oikeuttava työ yritykseltä vai työntekijältä

Laskuri laskee ainoastaan ennakkoperintärekisteriin merkityiltä yrityksiltä tilatun työn kotitalousvähennyksen. Mikäli palkkaat työntekijän tekemään työn on kotitalousvähennyksen määrä ja ehdot erilaiset. Voit tarkistaa ajankohtaiset kotitalousvähennyksen tiedot verottajan verkkosivuilta tai suoraan verottajalta.

Ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä ostettaessa kotitalousvähennyksen määrä on 50% työn arvonlisäverollisesta osuudesta. Kotitalousvähennykseen oikeuttavasta summasta vähennetään omavastuuosuus, joka on 100€ jokaista hakijaa kohden. Jos siis haet kotitalousvähennystä yksin on omavastuuosuus 100€ ja jos haet kotitalousvähennystä yhdessä puolisosi kanssa on omavastuuosuus 200€. Täyteen kotitalousvähennykseen oikeuttavan työn hinta on vuonna 2019 5000€ ja yhdessä puolison kanssa haettaessa 10000€.